Geen kopzorgen!

Haarverlies (alopecia) tengevolge van chemotherapie is maar een tijdelijk fenomeen. Als de behandeling stopt, komt het haar terug. Toch blijft het vooruitzicht van haarverlies voor veel patiënten bijzonder pijnlijk. Pas als patiënten merken dat met een pruik, een sjaaltje of een pet normaal te leven is, ervaren ze hun haarverlies als nevenverschijnsel en niet meer als hoofdzaak.

De meeste patiënten lossen haarverlies op door een tijdje een pruik te dragen. Ze zoeken meestal een pruik die zo goed mogelijk gelijkt op hun echte haar. Ze willen blijven wie ze zijn voor hun partner, hun kinderen en kleinkinderen. Ze willen er gezond en normaal uitzien en op hun werk niet steeds om uitleg worden gevraagd.

 

 

 

Bij PaulaHD zit je (haar) goed.

Bij het kiezen van een haarwinkel let u best op de begeleiding voor en na de aankoop. Te vaak houdt de service op als de koop is gesloten. Nochtans is goede informatie en hulp bij het onderhoud noodzakelijk opdat de pruik mooi zou blijven. Heel belangrijk bij de keuze van uw winkel, is dat u geholpen wordt tot de pruik echt heel goed zit én bovendien ook heel goed op maat geknipt wordt zodat ze  bij uw persoon(lijkheid) past.

Het uiteindelijke doel is immers dat u zich weer goed gaat voelen. Daarom raadt PaulaHD chemopatiënten aan een afspraak te maken nog voor er haarverlies optreedt. Zo kan u komen proefpassen en uw kapselwens laten reserveren.

 

 

 

 

Sjaaltjes en petjes.

Een pruik hoeft niet persé. Sommige mensen schaffen zich een reeks petjes of sjaaltjes aan die ze op allerlei manieren knopen. Ook daarvoor kan u terecht bij PaulaHD. Je vindt ze in alle kleuren en maten en in verschillende stijlen, aangepast aan het seizoen.

Kiest u voor een mutsje, ga dan voor fleece in de winter, of katoen in de zomer. Dat is zacht en kan u goed onderhouden. Zijde of synthetische stoffen nemen geen transpiratievocht op of zijn te glad en glijden van je hoofd af zodat je je onzeker gaat voelen.

Wat er ook op je hoofd staat, het moet je zo’n comfort geven, dat je vergeet dat het erop staat.

 

 

 

Haar-hergroei.

Hulp bij het terug overschakelen naar het eigen haar is eveneens nodig. Als de behandeling stopt, komt het haar terug, soms begint het zelfs te groeien terwijl de therapie nog bezig is. In sommige gevallen heeft het “nieuwe” haar een andere kleur of textuur. Een kleurverandering gaat meestal in de richting van een verdonkering. Soms is er ook een verandering van de structuur van het haar en dat is niet altijd in negatieve zin: het haar is meestal steviger en het gebeurt dat het nieuwe haar krullend is in plaats van glad of omgekeerd. Heel dikwijls is het nieuwe haar dikker dan het oorspronkelijke haar.

 

 

 

 

 

 

 

Natuurlijke, organische haarverzorging.

Zich eveneens bewust van de gevaren van chemicaliën in de moderne cosmetica is PaulaHD van start gegaan met een buitengewone haar- en hoofdhuid verzorgingslijn op basis van plantenextracten en herstellende etherische oliën met onmiddellijke zichtbare resultaten. Elke plant heeft zijn uniek aroma en zijn eigen levenskracht. Ieder klein flesje olie heeft zijn specifiek werkingsveld met zijn therapeutische deugden.

Dank zij Hairborist kan PaulaHD nu helemaal focussen op het welzijn van de klant door hem een unieke en gepersonaliseerde service aan te bieden, want meer dan 20 essentiële oliën zijn voorhanden. Ook kleuringen gebeuren op basis van planten, zonder oxydant.

 

 

De ervaring van PaulaHD leert dat patiënten door een goede uiterlijke verzorging zich beter in hun vel voelen en dat dit de levenskwaliteit in deze moeilijke periode gevoelig kan verbeteren.

PaulaHD weet dat vrouwen verschillend omgaan met het verlies van hun haar. De ene vrouw bedekt haar hoofd soms, de andere altijd, een derde nooit. Iedere vrouw moet vooral op eigen tempo zoeken waar ze zich goed bij voelt. Waar een vrouw ook voor kiest, als ze in de spiegel kijkt, moet ze zichzelf zien. Dat is het enige wat telt, regels zijn er niet.

 

www.pinkribbon-magazine.be